Upgrade KLIC-standaarden

De KLIC-standaarden ondergaan een upgrade. Dit betekent dat netbeheerders en grondroerders de software moeten aanpassen. Het Kadaster organiseert praktische, technische sessies over de upgrade. Hier staat het aanmeldformulier. Stuur deze informatie door naar uw softwareleverancier en -beheerder, zij zullen er vooral mee aan de slag moeten. Tijdens de sessies zijn inhoudelijk deskundigen van het Kadaster beschikbaar om vragen te beantwoorden.

Grondig voorbereiden? Op deze pagina’s staat informatie over de overgangsperiode van huidige naar nieuwe versie. Ook kunt u daar alle issues en wijzigingen bij elkaar vinden.

Nieuwsgierig, maar zegt bovenstaande u nog niet zoveel? KLIC is de afkorting van Kabels en Leidingen Informatie Centrum (KLIC). Het Kadaster beheert het KLIC als systeem en dienst. Een systeem waarin staat waar precies welke kabels en leidingen liggen. De Nederlandse ondergrond ligt vol met kabels en leidingen. Het systeem is daarom erg belangrijk om graafschade te voorkomen en veilig te kunnen graven.