Open Dutch Fiber sluit overeenkomst met gemeente Utrecht voor aanleg glasvezel

Het college van burgemeester en wethouders heeft met Open Dutch Fiber (ODF) een eerste samenwerkingsovereenkomst getekend voor de aanleg van een glasvezelnetwerk in Utrecht. De gemeente wil binnen vijf jaar alle huishoudens in de stad verglaasd hebben. Open Dutch Fiber is al gestart met de aanleg in De Meern en de Zeeheldenbuurt en rolt daarna uit in andere wijken in de stad. Eerder deze week kondigde ODF ook al aan glasvezel aan te leggen in Beverwijk en Heemskerk.

De samenwerkingsovereenkomst tussen ODF en de gemeente Utrecht bestaat uit voorwaarden en afspraken over de wijze waarop de glasvezelkabels worden aangelegd en gelden ook voor toekomstige glasvezelaanbieders. Kort na de start van de aanleg van het glasvezelnetwerk in De Meern vorig jaar zijn een aantal bomen beschadigd geraakt. Inmiddels zijn de werkprocessen, de samenwerking en communicatie tussen de gemeente en Open Dutch Fiber ‘verder geïntensiveerd’, aldus de gemeente in zijn persbericht.

Ook KPN rolt glasvezel uit in Utrecht. Het bedrijf kondigde in februari aan 110.000 woningen in de stad aan te sluiten op zijn glasvezelnetwerk. KPN wil de wijken Lunetten, Nieuw Hoograven, Oud Hoograven, Tolsteeg & Rotsoord en de Bokkenbuurt verglazen. De totale footprint van KPN in Utrecht zou daarmee uitkomen op 160.000 huishoudens: KPN meldde in februari dat de verglazing van de wijk Oost wordt afgerond.

Bron: Telecompaper, 23 maart 2022