Glasvezel met de klok mee

Vrijwel alle gemeenten hebben op dit moment te maken met glasvezelproviders die (hernieuwd) hun initiatieven kenbaar maken. Hierom hebben VNG en GPKL besloten een werkgroep op te richten. Daarmee kunnen we als gemeenten geïnformeerd en professioneler te werk gaan. Dit is overigens net zo goed in het belang van de glasvezelbranche. We zullen regelmatig updates delen, maar meld je vooral aan voor het forum van de VNG. Heb je meer behoefte aan een inloopspreekuur of oploopje (digitaal)? Meld dit dan door een mailtje aan info@gpkl.nl .

Een van de onderwerpen waar veel gemeenten mee worstelen is de situatie waar meerdere partijen zich min of meer tegelijk melden. Er zijn daarvoor verschillende afspraken te maken, afhankelijk van bestaand lokaal beleid, lokale situatie en bestuurlijke wensen en ambities. Vaak speelt tijd en tijdsdruk ook een grote rol. De gemeente Boxtel heeft ook zo’n situatie aan de hand en publiceerde daar onlangs het volgende over: https://www.boxtel.nl/nieuws/persbericht-glasvezel-in-de-gemeente-boxtel

Het was in dit geval niet gelukt om de partijen in een sleuf samen te laten leggen, maar geografische coördinatie bood in combinatie met de situatie van dat moment de best mogelijke samenwerking.