Vragen over het groene boekje – Telecom/Glasvezel

De laatste maand zijn er vragen binnengekomen over het de afspraken rond herstraattarieven zoals die zijn vastgelegd in ‘het groene boekje’. Dit groene boekje is het document waarin afspraken tussen telecomsector en VNG zijn vastgelegd over het toepassen van herstraattarieven en heet ‘Richtlijn tarieven (graaf)werkzaamheden telecom’. We krijgen signalen dat zowel bij gemeenten als glasvezelpartijen deze afspraken niet meer bekend of beschikbaar zijn. Daarom bieden we deze richtlijn als doorzoekbare pdf hier aan. Een aantal van de binnengekomen vragen:

  • definitie van sleufbreedte: partij past 20cm toe over alle trajecten, mag dat? (het hangt ervan af)
  • de partij geeft aan geen garantie te kunnen bieden omdat wij een B2-gemeente zijn, klopt dat? (zie definitie B2-gemeente in groene boekje, nee, dat klopt niet).

Overigens geeft de richtlijn zeker geen antwoord op alle vragen over situaties die je nu tegen kunt komen met betrekking tot glasvezel. De definities kunnen echter zeker helpen. Je vindt de afspraken in deze doorzoekbare pdf. Hiervoor moet je op dit moment nog ingelogd zijn op de site. Geen inloggegevens of wil je deze toegestuurd krijgen? Stuur een mail naar info@gpkl.nl .