Nieuwe website veilig graven 𝐯𝐨𝐨𝐫𝐀𝐨𝐦𝐠𝐫𝐚𝐚𝐟𝐬𝐜𝐑𝐚𝐝𝐞.𝐧π₯

Het Kabel en Leiding Overleg (KLO) heeft een nieuwe website gelanceerd met als doel om veilig graven te bevorderen: voorkomgraafschade.nl. Onder het motto β€œSamen voorkomen we graafschade” biedt deze website alles wat professionals nodig hebben om veilig in de ondergrond te werken.

In vijf stappen naar veilig werken

In vijf heldere stappen zie je wat je kunt doen om ervoor te zorgen dat je ’s avonds weer veilig thuiskomt. Op de site vind je verschillende hulpmiddelen en toolboxen. Nieuw is de Risico’s en maatregelenhulp. Hiermee zie je in een oogopslag welke maatregelen je bij diverse werkzaamheden moet nemen om ongelukken te voorkomen.

De vernieuwde CROW 500 proof website is ook een blikvanger. Hier kun je kennismaken met de C5P-app waarmee je aantoonbaar volgens de CROW500-richtlijn kunt werken. Deze app van het KLO is ontwikkeld voor en door de graafketen.

Ondanks het nieuwe adres blijft de site ook bereikbaar via het vertrouwde www.kabelenleidingoverleg.nl.

Over het KLO

Het Kabel en Leiding Overleg (KLO) verbindt de hele graafketen. In deze vereniging werken grondroerders, netbeheerders en beheerders van de openbare ruimte samen om het aantal graafschades in Nederland te verminderen. GPKL vertegenwoordigt de beheerders openbare ruimte (bor). Onder het KLO wordt kennis en inzichten gedeeld en gewerkt aan nieuwe wet- en regelgeving. Ook zet het KLO zich in voor de implementatie van de CROW500 richtlijn, bijvoorbeeld met de C5P-app en de Risico’s en maatregelenhulp.