DELTA Fiber wil 200.000 glasvezelaansluitingen verkopen aan Glaspoort

Provider DELTA Fiber is van plan om een deel van zijn glasvezelaansluitingen te verkopen aan Glaspoort. Het gaat om ongeveer 200.000 aansluitingen in “dunbevolkte gebieden verspreid over meerdere regio’s”. De hoogte van het overnamebedrag is nog niet bekendgemaakt.

De overname van de glasvezelaansluitingen is nog niet rond. DELTA Fiber schrijft dat de bedrijven nog goedkeuring moeten krijgen van de Autoriteit Consument & Markt. Glaspoort noch DELTA Fiber wil details delen voordat de ACM de verkoop van de glasvezelaansluitingen heeft goedgekeurd. Het is dan ook nog onduidelijk wat de reden van de voorgenomen verkoop is. Ook is niet bekend om welk overnamebedrag het gaat.

DELTA Fiber heeft momenteel 1,6 miljoen glasvezelaansluitingen, waarvan het er ongeveer 200.000 wil verkopen aan Glaspoort. Eerder zei het bedrijf dat het wilde groeien naar 2 miljoen aansluitingen. Het is niet duidelijk of die doelstelling inmiddels is gewijzigd. Glaspoort is een gezamenlijke onderneming van KPN en pensioenfonds ABP. De joint venture wil de komende jaren 1,2 miljoen huishoudens en bedrijven in Nederland voorzien van een glasvezelaansluiting. KPN heeft ongeveer 4,4 miljoen glasvezelaansluitingen, exclusief de aansluitingen van Glaspoort.

Bron: NU.nl, 29 mei 2024