Uitnodiging bijeenkomst '5G en glasvezel in jouw gemeente'

Datum: 16 september 2019

De komende jaren bereiden we ons in Nederland voor op de nieuwe generatie mobiele technologie (5G). 5G is nodig om het groeiende dataverkeer te ondersteunen en nieuwe maatschappelijke toepassingen mogelijk te maken. Ook de vaste netwerken worden klaar gemaakt voor de toekomst, bijvoorbeeld door de uitrol van glasvezel. Om gemeenten op deze ontwikkelingen goed voor te bereiden organiseren het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en de VNG in oktober regionale gesprekstafels over dit thema. Hiervoor nodigen we u graag uit.

Aanmelden bijeenkomst
In totaal worden zeven bijeenkomsten georganiseerd, verspreid door Nederland. Meld u aan voor een bijeenkomst in uw regio: www.overalsnelinternet.nl/gesprekstafels
 
Kunt u niet aanwezig zijn, maar wilt u wel informatie ontvangen over de ontwikkelingen dan kunt u dat ook aangeven via het aanmeldformulier.

Programma
Tijdens deze bijeenkomsten gaan we in gesprek over hoe uw gemeente zich goed kan voorbereiden op de komst van nieuwe digitale infrastructuur, de kansen die dit biedt en wat gemeenten nodig hebben om de uitrol te faciliteren. Daarnaast verkennen we met elkaar hoe we de komende maanden gezamenlijk kunnen optrekken om tot een spoedige uitrol van 5G en glasvezel te komen in Nederland en welke afspraken we hierover kunnen maken. Het ministerie neemt de informatie mee naar het bestuurlijk overleg dat plaatsvindt in november tussen onder meer de staatssecretaris van het ministerie van EZK, mobiele operators en lokale bestuurders.

Tijdens de bijeenkomst worden ook workshops aangeboden over:
1. Mobiele infrastructuur: 5G en antennebeleid;
2. Vaste infrastructuur: onder meer de uitrol van glasvezel;
3. Straling en gezondheid;
4. 5G en innovatie.

U heeft na afloop van de bijeenkomst antwoord op de volgende vragen: wat levert sneller internet op voor uw gemeente? Welke maatschappelijke toepassingen zijn er mogelijk? Hoe ziet de uitrol er precies uit? Hoe kunt u als gemeente de uitrol goed faciliteren? Hoe maakt u antennebeleid? Welke tarieven kunt u als gemeente hanteren? Hoe gaat u om met vragen van burgers over 5G en gezondheid?

Hopelijk tot in oktober bij één van de regionale gesprekstafels over 5G en glasvezel! Schrijf u tijdig in, twee dagen voor ieder gesprekstafel sluit de inschrijving.
 
Datum en tijd Locatie
Donderdag 3 oktober, 10:30 – 17:00 Groningen, Het Paleis Groningen, Boterdiep 111
Woensdag 9 oktober, 10:30 – 17:00 Amsterdam, Wicked Grounds, Velterstraat 55
Woensdag 16 oktober, 10:30 – 17:00 Zwolle, Stadhuis, Grote Kerkplein 5
Dinsdag 22 oktober, 10:30 – 17:00 Den Bosch, Provinciehuis, Brabantlaan 1
Woensdag 23 oktober, 10:30 -17:00 Middelburg, Provinciehuis, Abdij 6
Dinsdag 29 oktober , 10:30 – 17:00 Maarssen, Innstyle, Herenweg 55
Donderdag 31 oktober, 10:30 – 17:00 Den Haag, the Hague Tech, Wilhelmina van Pruisenweg 35
 


 
 

Terug naar top