Flexival van de ondergrond 2018

Datum: 25 januari 2018

Wat is de waarde van de ondergrond?

We praten al heel lang over de noodzaak om de ondergrond te betrekken in de ruimtelijke inrichting van ons land, maar wat is de ondergrond nu waard? Wat draagt de bodem bij aan de maatschappelijke opgaven waar we voor staan en hoe maak je dat betaalbaar? Daar draait het om tijdens het Flexival op 25 januari 2018. Meld u aan en start het jaar met een frisse blik!

Het Flexival zet aan het denken, ontwricht en brengt samen. Voor één dag verdwijnen barrières en verrijzen dwarsverbanden. Er is ruimte voor nieuwe inzichten, dwarsverbanden en humor. U krijgt een blik op de ondergrond vanuit sociologisch perspectief en zult u zien dat klagen over de ondergeschikte positie van de bodem geen zin heeft.

De Bouwcampus in Delft is de plek waar het allemaal gaat gebeuren. U kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan een vrijplaats waar we innovaties kunnen uitproberen voordat we ze 'in het echt' toepassen, waar de bodem een integraal onderdeel is van de leefomgeving van de toekomst en waar weinig belemmeringen zijn op gebied van regelgeving: The Green Village. Terug op de Bouwcampus maakt de gemeente Delft u deelgenoot van de waarde van de bodem voor de energieopgave. Of verdiep u in een wolkbreuk: kan er dan kortsluiting ontstaan in vitale ondergrondse netwerken? En tunnels: wat leveren die méér op dan dat er verkeer doorheen kan? 

Programma-info en aanmelden

Op de site van het COB
 

Terug naar top